Sunday, 20 January 2013

Fake Tabita

assalamualaikum....hello2...harini berjumpa smula kita ye...seperti yg dijanjikan haritu i nak ceritakan kat uolls kan gimana i boleh terbeli dgn Tabita yg tiruan tu...ok i nak story mory kat uolls..semoga boleh dijadikan panduan sebelm uolls membeli produk kecantikan ataupun kesihatan..
ok sebenarnya i dah pakai tabita ni dah nak masuk 7 bln..1st time beli wktu tu harga dia Rm 400..wktu tu i memg tak tau sangat pasal tabita ni..dgr org cerita pom pam pom pam pasal tabita ni Hot Selling Katenyeee...memang best lah dgr org cerita tentang keberkesanannya..so tanpa membuang masa i terus cari penjual tabita ni kat facebook..call banyak juga agent tanya, ada yg ckp harga dia smpai mencecah Rm 500 tapi tengah promotion dptla Rm 470..i tak puas hati i call sorang penjual ni..(dia sangat baik)..dialah yg start cerita pasal Tabita ni kat i..dia bagitau tentang kbaikan tabita dan dialah juga yg cerita bahawa tabita ni banyak digunakan oleh golongan artis di Malaysia, so ape lagi bila dgr pasal artis lagi lah excited (berkobar-kobar) i nak mencoba Tabita ni..so i dapat harga Rm 400..so i rasa ok la harga tu daripada harga penjual yg pertama kali i call tu, jauh beza harga dia..i pun taknak melenggahkan masa sebab tak sabar nak rasa kulit cantek i pun terus order...order pun senang je call, then terus c.o.d tempat yg dijanjikan..waktu nak beli tu ada dua sebab i nak cod mgkin ini boleh dijadikan panduan untuk uolss smua..
sebab2nya :
1)sebabnya i takut kena tipu dgn jualan online sebab ni melibatkan duit yg banyak bkn sikit..(maafla bkn x percaya tapi ambil langkah berjaga2)
2)sebabnya i takut kena tipu dengan barang yg palsu ataupun kata omputehnya "FAKE"
3)sebabnya tak sabar nak guna  kalau tunggu post lambat sangat so cod boleh terus pakai..kihkihkih...

tapi sebab yg utamanya adalah yg pertama dan yg kedua tu, yg ketiga tu takdela sangat..hehe..ok so bila dah dapat tu bermula lah kehidupan i dengan Tabita..meh i kongsikan ceritakan pengalaman dengan tabita ni..untuk minggu yg pertama biasalah proses peeling tu mmg ada tapi tak ada la teruk pun cuma pedih sikit2 je..yelah kata nak cantik kan kena lah bekorban sikit bak kata pepatah omputeh "Beauty is Pain" kannn.....hehehe...tapi lpas 2-3 minggu dah ok mcm biasa dan yg paling penting oh mai goddddd....mcm tak percaya...kulit banyak perubahan yang sangat ketara..tak pernah jumpa produk yg berkesan cam gini...syukur Alhamdulillah...
cerita yg kat atas ni mcm dah lari dari topik yg sebenarnya kannn...kata tadi nak cerita cammna boleh terbeli yg palsu..huhuhu...ok lah kita smbung lagi...slpas 3 bln penggunaan Tabita tadi, sangat berpuas hati dan nak terus continue pakai..Tabita yg lama dah habis so nak beli yg Tabita yang baru, so i survey2 la dgn penjual online yg lain...banyak la yg i add kat fb untuk tanya harga..dan jumpa la sorang ni, dia tawarkan harga yg sngat murah dan kawasan rumah dia tak jauh dri tempat i lagi lah i berminat nak beli dgn dia..so i terus order dan i cod kat rumah dia..balik rumah i bukak tabita tu tapi i tak ada rasa macam was2 sebab packaging dia mmg sama dengan yg sblm ni i beli..so dengan penuh confidentnye i teruskan penggunaan dgn tabita ni tanpa rasa ragu2..selepas 2-3 minggu i rasa macam lain macam sebab toner dan cleanser dia macam lain sangat..kalau dilihat dari packaging mmg sama mcm sebelumnya tapi isi dia mcm lain..i tak puas hati i terus call penjual tu untuk dapatkan kepastian, dan dia cakap dia jual hanya yg original..tapi kenapa slama 2minggu i pkai muka i teruk naik jerawat halus2 (mcm nanah) dan berminyak....i ni memng tak suka bergadoh dgn org..so i biarkan jela..i tak puas hati esoknya i cari penjual lain kat fb..cari punya cari i jumpa dengan seorang penjual ni..dan i tengok ramai yg beli dgn dia dan ramai regular customer yg repeat order dengan dia, nampaknya terbuktilah dia tu tak menipu..so i gagahkan diri, i order je dgn dia..harga dia pun tak mahal x murah..kira okla..so i mintak dia post aje...slma 1 hari i tunggu dan sampailah tabita i tu..apa lagi!!!!i terus bukak dan cepat2 ambil tabita yg palsu tu, i cuba bandingkan dengan yg baru tu...so memang terbukti la kepalsuannya...kerana tekstur krim dan isi kandungan toner dan cleanser dia sangat la berbeza..so memang sah la i tertipu dgn penjual sebelum ni.. i betul2 kecewa..tpi takpela i dah dapat tabita yg baru dan original yg boleh buat i tersenyum..:):):)
so pengajaran yg pertama adalah sebelum membeli barang online pastikan uollss periksa page atau account atau detail tentang penjual tu..kalau uollss tengok penjual tu memg ramai regular customer yg repeat order maknanya penjual tu tak tipu..
pengajaran yg kedua adalah jangan terpedaya dengan tawaran harga yg lebih murah..biar mahal asalkan ori, jangan murah tapi boleh merosakkan diri..
semoga cerita ni boleh dijadikan pengajaran untuk uollss semua..hati2 ye uolls...sharing is caring....

ok ni gambar muka i semasa menggunakan produk tabita yg tiruan tu :










✿ tq kerana sudi membaca entry ni!!like kalau suka!! ✿

1 comment:

Anonymous said...

boleh tahu dekat mana beli tabita ori tue tak?